Blijven Ademen

BLIJVEN ADEMEN
Hond, we moeten eens babbelen

Praktisch

  • Reeks van drie avonden: hou onze pagina in de gaten voor de planning van een nieuwe reeks!
  • Locatie: Bodywise, Kolmenstraat 1301, 3570 Alken
  • Belangrijk: zonder hond!
  • Prijs: 155 euro voor de reeks
  • Maximum 12 deelnemers. De reeks kan doorgaan vanaf 6 inschrijvingen
  • Inschrijven: via info@vandemaanwacht.be
  • Vragen: info@vandemaanwacht.be - 0495/166793 (Katrien)

Deze sessies staan open voor iedereen met een hond, of je nu al les hebt gevolgd bij Van de Maanwacht of Bodywise of niet!


Een overzicht van de andere activiteiten bij Bodywise vindt je hier: www.bodywise.be/agenda

BLIJVEN ADEMEN

Hond, we moeten eens babbelen*


'Blijven ademen!'


Een uitspraak die hondenvrienden van mij meer dan eens al gehoord hebben. Waarom? Omdat we onbewust (en soms ook bewust) in spanning gaan als we een potentiële conflictsituatie zien met onze hond. En die hond pikt dat natúúrlijk op en *bam*. Conflict gearriveerd!

't Is allemaal wel gemakkelijker gezegd dan gedaan, 'ontspan u!'. De ene dag lukt dat al makkelijker dan de andere. Soms voelen we wel dat we gespannen zijn en soms ook niet. In dat laatste geval heeft jouw hond het meestal wel al van je voorhoofd afgelezen... En dat aanvoelen is één ding, het onder controle krijgen is nog een ander. 


In onze groepslessen Double Trouble, Wiebelwandeling en Pittige Pateekes hebben we gemerkt dat één van de grootste helpende factoren is: de groep. Mensen die snappen wat er gaande is, het ook meemaken, en steunen. 


Goed. Hoe brengen we dat nu samen?


In een fantastische samenwerking tussen Van de Maanwacht en Bodywise!


Bodywise, da's een yogastudio.

Als je mij een paar jaar geleden had gezegd dat ik elke week opnieuw ging aftellen naar mijn yogales, dan had ik je keihard uitgelachen.

And yet, here we are...


Bij Bodywise is er Betty. Een vurige, straffe madam die op een no-nonsense en warme manier leert om rust te vinden. Stapsgewijs aanvaarden en al even stapsgewijs je grenzen verleggen.


Mixen we dat, dan komt er deze cocktail, een reeks van drie avonden:


  • Sessie 1: Welke conflicten kom je tegen met je hond en welke conflicten kom je daarin ook tegen in jezelf?
  • Sessie 2: Sympathisch zenuwstelsel en parasympathisch zenuwstelsel. Stress versus rust. Yin yoga. En hoe passen we dit toe als je met je hond op stap bent?
  • Sessie 3: Eerlijk. 10 keer proberen, 11 keer volhouden. Vrijheid in discipline.*of is het: baas, we moeten eens babbelen...?